Kom lättare ur ett beroende med ett fritidsintresse
Stöd och rådgivning

Kom lättare ur ett beroende med ett fritidsintresse

Ett beroende skapas av en rad olika saker. Det är inte enkelt att ta sig ur ett beroende. Ett beroende kan skapa ett oerhört stort lidande hos både den person som är beroende och anhöriga. Med missbruk menas att en person använder vissa substanser på ett skadligt sätt. När ett sådant missbruk har pågått en längre period blir det ett beroende som många gånger är svårt att bryta. För att komma ur ett beroende finns det massor med stöd, tips och råd. En sak som kan bidra till att komma ur ett beroende är att ha ett fritidsintresse. Exempelvis kan stjärnskådning vara ett intressant fritidsintresse att grotta ner dig i. Det finns flera olika stjärnkikare/teleskop för ändamålet.

Studera stjärnorna tillsammans med vänner

Stjärnskådning är något som du kan göra tillsammans med vänner och familj. Det passar alla människor oavsett ålder. En kväll kan verkligen bli speciell och trivsam med en utflykt och att titta på stjärnorna. Det är ett fantastiskt äventyr att uppleva natthimlen ihop med trevliga människor. Det viktiga är att hitta en bra plats, veta hur den stjärnkikare/teleskop du har fungerar innan du åker iväg och välja en bra tidpunkt. Att klä dig varmt och ta med dig en matsäck är också en bra idé. Himlen är fascinerande och går att titta på i evigheter.

Hitta ljusglimtar i vardagen med ett fritidsintresse

Varför ett fritidsintresse är en bra idé är just för att det tar fokus från beroendet och missbruket. Du måste lägga tid och tankekraft på ditt intresse. Det bästa är om du blir helt uppslukad av det du håller på med. Ett intresse kan även få tiden att gå fortare. Det är otroligt viktigt att finna små glädjeämnen i vardagen som gör livet ljusare. Under mörka perioder i livet är varenda ljusglimt värdefull. Det finns olika typer av hjälp och stöd för att ta dig ur ett beroende.