Var en chef för alla
Stöd och rådgivning

Var en chef för alla

Ett stort antal av alla som har missbruksproblem är vanliga anställda. Jobbet är en plats där problemen antingen kan döljas under en glad fasad eller där masken till slut inte går att upprätthålla, den börjar krackelera och problemen börjar synas. Oavsett så är det av stor vikt att du som chef har kunskapen som krävs för att se tecken på den här typen av ohälsa och att du vet hur du ska ta dig an situationen.

Träna dig i ledarskap

När du i rollen som chef har en bra relation till dina anställda kan en god kommunikation med dem skapa grunden för att svåra situationer blir lite lättare att ta hand om. De kommer känna sig tryggare med att komma till dig om de ser tecken på att någon medarbetare mår dåligt, och det blir en värdefull hjälp för dig när du inte alltid kan vara på den aktuella arbetsplatsen. Att se till att gå ledarskapsutbildningar för att lära dig hantera exempelvis missbruksproblem bland anställda är också av stor vikt. På kompetens express finns ett brett utbud av kurser där du som chef kan bygga ditt ledarskap i en riktning som gynnar alla. Visar du att du inte bara är chef utan snarare en trygg och inkännande ledare för dina anställda, kommer du kunna bistå de inblandade på ett sätt som är både professionellt och väldigt stöttande. Inte minst för den person som har de aktuella problemen.

Brett kursutbud

När du får de verktyg du behöver för att leda och kommunicera på ett proffsigt och empatiskt sätt blir du automatiskt en stöttepelare för alla i ditt företag. På Kompetens Express hittar du utbildningar om allt från coachande ledarskap och att leda i utmanande tider till svåra samtal och utvecklings- och medarbetarsamtal. I egenskap av chef vet du vad just du behöver och du kan därför bygga din egen ledarskapsutbildning genom att sätta ihop olika kurser. Kompetens Express har även företagsanpassade lösningar där det antingen arbetas med färdiga koncept alternativt helt egna och anpassade designer. Så när det kommer till ditt företag och dina medarbetare finns alla möjligheter att skapa precis den arbetsmiljö som stöttar även dem som har det svårt. Skapa mervärde genom ledarskapsutbildningar som tar dig från chef ända upp till att bli den värdefullaste ledare.